valkoinen "haku"-kuva

pyöreä "sulje" nappi

Uutiset banneri.

UUTUUS

Muflonilauma on saapunut talliimme!

Muflonilauma on saapunut talliimme!

Mufloni

Käsityöoluita vuodesta 1998

Beer Hunter’s on porilainen panimoravintola ja palkittuja Mufloni-oluita tuottava pienpanimo, joka aloitti oluen panemisen perheyrityksenä vuonna 1998, ja oluen valmistus jatkuu tällä hetkellä jo kolmannessa polvessa. Se on myös yksi vanhimmista edelleen toimivista pienpanimoista Suomessa.

Beer Hunter’sin tyyliä on koko panimon olemassaolon ajan leimannut tinkimättömyys ja kokeilunhalu. Hyvä olut syntyy rautaisella panimo-osaamisella ja raaka-aineiden hallinnalla. Rohkeat kokeilut ovat panimotoiminnan syvintä ydintä eikä raaka-aineiden käytössä kitsastella.

Panimon yrittäjänä toimii Mika Tuhkanen, joka on ostanut panimon omilta vanhemmiltaan. Panimomestarina toimii Mikan poika Eemeli Tuhkanen. Panimolla työskentelee myös Erik Ekholm, joka toimii niin oluenpanijana kuin erikoistuotteiden keksijänä kuin etikettien kuvittajanakin.

Vuonna 2001 panimon yhteyteen perustetun tislaamon parissa puuhailee Mikan veli. Tislaamon viskintuotantokapaisteetti on muutamia satoja litroja vuodessa.

Kahden panimon voimalla

Panimo valmistaa vuodessa noin 200 000 litraa Mufloni-oluita. Oluen paneminen on jaettu kahteen eri panimoon. Ravintolan yhteydessä on 200 litraa keittokapasiteettia ja 2200 litraa käymiskapasiteettia. Ravintolan yhteydessä oleva panimo on omistettu enemmän rohkeita kokeiluja ja mielenkiintoisia erikoiseriä varten.

Herranlahdessa sijaitseva panimo painottuu enemmän suurempiin eriin ja perustuotteiden valmistukseen. Herranlahden panimon keittokapasiteetti on 1000 litraa ja käymiskapasiteettia muhkeat 26 000 litraa. Laitteisto on edesmenneen Karhupanimon peruja.

Panimosynergia

Kahden panimon kokoonpanolla pystytään tehokkaasti kehittämään tuotteita ja kokeilemaan uudenlaisia makuelämyksiä sekä samalla vakaasti toimittamaan perusvalikoimaa ympäri Suomea.

Oluen valmistuksessa käytetään porilaista kraanavettä, mallastettua ohraa, hiivaa ja humalaa. Mufloni ei käytä esimerkiksi väriaineita, vaan oluen väri tulee raaka-aineista. Erikoisoluissa, kuten Vadelma Berliner Weissessa, väri tulee suoraan olueen käytetystä vadelmasta.

Beer Hunter'sin ensimmäiset oluet, Mufloni Vaalea ja Mufloni Tumma, olivat kumpainenkin legendaarisen Boris Orlon käsialaa. Noihin aikoihin eläkkeellä ollut ylipanimomestari toimi useamman pienpanimon neuvonantajana.

Oluet ovat saanet nimensä Luvian edustalla Säpin majakkasaarella elävien villilampaiden eli muflonien mukaan.

 

 

Klikkaa ja tutustu Muflonilaumaan

 

ARE YOU OLD ENOUGH TO DRINK IN YOUR COUNTRY OF RESIDENCE?

YES NO