valkoinen "haku"-kuva

pyöreä "sulje" nappi

Uutiset banneri.

UUTUUS

Rosé Prosecco

Rosé Prosecco

Vuoden trendikkäimmät kuplat

Vuoden trendikkäimmät kuplat - Prosecco Rosé!

Marraskuussa 2020 Italian viinilainsäädäntö on tunnustanut uuden viinityylin – siitä alkaen on ollut mahdollista valmistaa, pullottaa sekä markkinoida Prosecco Rosé DOC:ta. Proseccojen suosio jatkuu vahvana, niitä myydään maailmanlaajuisesti jo lähes puoli miljardia pulloa vuodessa. Nyt myös roséna. 

Aiemmin proseccon valmistaminen, pullottaminen, markkinointi sekä maastavienti on ollut sallittua ainoastaan vaalealle, pääasiassa Glera-lajikkeesta tankkimenetelmällä valmistetulle kuohuviinille. Myös rosé proseccossa vähintään 85 prosenttia rypäleistä tulee olla vaaleaa Gleraa, mutta lisäksi joukossa saa olla punaista Pinot Nero (Pinot Noir) -rypälettä, jonka kuorista viini saa kauniin värinsä sekä syvyyttä makuun.

Rosé Prosecco DOC:ta tulee lain mukaan kypsyttää hiivasakkojensa päällä pidempään kuin vaaleaa proseccoa, vähintään 60 päivän ajan. Prosecco Roséssa tulee aina olla merkittynä vuosikerta ja viiniä saa myydä aikaisintaan 1. tammikuuta vuosikerrasta seuraavan vuoden alusta. 

 

 Piccini Rosé Prosecco Extra Dry

Pirteän hedelmäinen Piccini Prosecco Rosé Extra Dry on kuin lupaus kesästä ja kepeän kuplivasta ilosta. Proseccojen tapaan se erottuu muista kuohuviineistä kepeydellään. Prosecco Rosén mausta löytyy sekä proseccolle tyypillistä päärynää ja melonimaisuutta, että hurmaavaa punaista marjaisuutta ja aavistus raparperia.

Juoma on maultaan kuiva, hapokas, marjainen, ryhdikäs ja kukkainen. Piccini toimii loistavasti sellaisenaan sekä aperitiivina, pikkusuolaisille, sushin tai vähärasvaisen kalan kanssa. Patentoitu pullomalli on saanut inspiraationsa venetsialaisesta mekosta.

*** ”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

 

Tilaa täältä

 

Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rosé Brut

Tammikuun lopussa valikoimaan tuleva Bottega Pink Gold Prosecco Rosé täydentää ihastuttavaa kultapullojen sarjaa.

Viini on valmistettu Glera- ja Pinot Noir -rypäleistä ja sen väri on helmiäisen hohtava ja kirkkaan vaaleanpunainen. Tuoksun vivahteikas, kukkainen ja hedelmäinen aromi toistuu raikkaassa ja tasapainoisessa maussa.

Pink Gold Prosecco on ihanteellinen aperitiivi ja seurustelujuoma. Sopii erinomaisesti myös läpi aterian tarjottavaksi. Kokeile vaikkapa kalaruokien ja risoton parina.

Bottega Pink Gold Prosecco DOC

 

 

ARE YOU OLD ENOUGH TO DRINK IN YOUR COUNTRY OF RESIDENCE?

YES NO