Rapukauden suosikit
Loppukesän odotettu juhla.
Loppukesän odotetuin aika on täällä. Rapukausi käynnistyi heinäkuun lopulla ja saksiniekkoja nautitaan pitkälle syksyyn asti. Ravut ovat monen mielestä herkku ylitse muiden ja niiden ryhdikkäänä parina toimivat parhaiten raikkaan aromikkaat valkoviinit tai raikas, vaalea olut kuten lager tai pils.
Hapokkaat rieslingit tai aromaattiset sauvignon blancit ovat maistuvia rapuviinejä ja kuiva kuohuviini pelittää sekä aperitiivina että ruoan kanssa. Rapujuhlien snapsina nautitaan tietenkin akvaviittia.
Valitsimme viisi suosikkiamme helpottamaan valintaasi:
André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut
Champagnen alueen naapurissa Burgundissa valmistettu kuohuviini – crémant – on loistava ja kohtuuhintainen vaihtoehto samppanjalle.
Maku: Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän viheromenainen, kevyen yrttinen, hennon paahteinen. ⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti
Petit Bourgeois Sauvignon Blanc
Loiren laaksossa syntynyt, luonteikas ja palkittu viini on upea esimerkki siitä mitä sauvignon blanc voi parhaimmillaan olla.
Maku: Kuiva, rehevä ja ryhdikäs valkoviini, jossa on mukavaa sitruksisuutta ja mineraalisuutta sekä terhakkaa hapokkuutta. ⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti.
89 p. -Pekka Suorsa / Viiniopas
Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker
Alsacen parhaimpien viinintuottajien joukkoon kuuluvan Cave Vinicole Hunawihrin upea Grand Cru viini.
Maku: Keskitäyteläinen ja kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siitä voi erottaa sitrushedelmiä ja kukkaisia piirteitä. Lievä pirskahtelevuus ja lempeät hedelmähapot nostavat veden kielelle. Viini jättää herkullisen, mineraalisen ja keltaisia omenoita muistuttavan, varsin pitkän jälkivaikutelman.
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti
Berliner Kindl Jubiläums Pilsner
Legendaarisen Berliniläispanimon olut sopii saksiniekkojen seuraan.
Maku: Keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, mallaskeksinen, hennon limettinen, raikas
D Argentum Dild Aquavit
Käsityönä valmistettu elegantti Premium tilli Akvaviitti kruuna rapujuhlat.
Maku: Väritön, lämmin, tillinen, kevyen sitruksinen, hennon vohvelinen, vivahteikas