valkoinen "haku"-kuva

pyöreä "sulje" nappi

Vastuullisuus sivun banneri.
Bottega logo.

BOTTEGA SPA ON VASTUULLISEN VIININVALMISTUKSEN EDELLÄKÄVIJÄ

Trevison maakunnassa, 50 kilometriä Venetsiasta ja kivenheiton päässä Proseccon viinialueelta, pittoreskin maiseman keskellä sijaitsee arvostettu Bottegan viinitalo. Viininviljelyn perinteet ovat kulkeneet suvussa neljän vuosisadan verran. Pienen vuokraviljelypalstan viiniköynnöksistä on kasvanut vuosien vieriessä viinitalo sekä tislaamo, joiden moneen kertaan palkitut grapat, liköörit ja viinit tunnetaan yli 100 maassa ympäri maailman.

Kaikki tislaamon ja viinitilan tuotteet valmistetaan vankalla kokemuksella, perinteitä kunnioittaen ja valmistusmenetelmiä yhä paremmiksi hioen. Bottegan ainutlaatuisissa viineissä maistuvat alueelle tyypillisen maaperän tuottamien aromien lisäksi, viinintekijöiden huippuosaaminen, kunnianhimoinen käsityötaito sekä italialaiselle elämäntavalle ominainen aito ilo.

 

KESTÄVÄ KEHITYS KAIKEN TOIMINNAN OHJENUORANA

Vastuullisuus ja kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet Bottegan liiketoimintaa alusta asti. Luonnonmukainen viljely, veden säästämine, hiilidioksidipäästöjen leikkaaminen, kemikaalien käytön vähentäminen ja luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen takaavat, että tulevatkin sukupolvet saavat nauttia hyvinvoivasta maapallosta ja vihreiden kukkuloiden vehreydestä. Vastuullinen viininvalmistus hidastaa osaltaan ilmaston lämpenemistä ja edistää viininviljelyn mahdollisuuksia tulevaisuudessa.


Bottegan suorat hiilidioksidipäästöt ovat 88 % pienemmät kuin toimialalla keskimäärin. Tärkeimpänä ohjenuorana päivittäisissä päätöksissä kulkee YK:n asettama tavoiteohjelma Agenda 2030 – pitkä lista kestävän kehityksen tavoitteista, joissa otetaan tasavertaisesti huomioon paitsi ympäristö ja talous myös sosiaalinen kestävyys. Energian säästäminen ja uusiutuvan, sertifioidun energian käyttäminen ovat itsestäänselviä tekoja, joista pidetään kiinni kaikissa tuotantovaiheissa. Osoituksena kestävän kehityksen ja vastuullisen viininvalmistuksen toimenpiteistä ja tavoiteohjelman noudattamisesta Bottegalle myönnettiin vuonna 2020 EQUALITAS-sertifikaatti.

 

GEOTERMISTÄ ENERGIAA, EKOLOGISIA PAKKAUKSIA JA SOSIAALISTA VASTUUNKANTOA

Hyödyntämällä maan sisään varastoitunutta geotermistä energiaa Bottegan kiinteistöissä on onnistuttu vähentämään 756 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Tislaamossa otettiin vuonna 2014 käyttöön vedenkierrätysjärjestelmä, jonka avulla säästetään 7 miljoonaa litraa vettä joka vuosi. Myös vedenpuhdistukseen ja jäteveden käsittelyyn on panostettu: tilan harmaat vedet suodatetaan ja johdetaan ravinteeksi viinitilaa ympäröiville puille ja pensaille. Viinien valmistuksen yhteydessä syntyvät orgaaniset jätteet, kuten tuotantoprosessissa syntyvä sakka sekä laitteiden puhdistukseen käytettävä vesi, puhdistetaan ja hävitetään biologisin menetelmin luonnon omia mekanismeja imitoiden.

Pakkausprosessissa tehdään niin ikään ekotekoja. Kuohuviinien korkeissa käytetään vain sertifioitua korkkipuuta, joka tuodaan Sardiniasta. Luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi Bottegan viinitalo on sitoutunut hankkimaan laajan alueen korkkimetsää Sardinian sydämestä ja hoitamaan sitä myös tulevaisuudessa. Tummien pullojen materiaalista 50 % on kierrätettyä lasia, kaikki käytetyt värit ovat vesiohenteisia, pakkauslaatikot on valmistettu FSC-sertifioidusta puuta ja tyhjien pullojen pakkaamiseen käytetään kierrätettyä polyetyleeniä. Jopa etikettirullasta ylijäävä silikonipitoinen paperi toimitetaan keskitetysti kierrätettäväksi UPM:n paperitehtaalla.

Vastuullisena viinintekijänä Bottega on sitoutunut myös sosiaaliseen vastuullisuuteen. Se tarkoittaa panostamista mm. työskentelyolosuhteisiin, työntekijöiden hyvinvointiin, koulutukseen, hallinnon läpinäkyvyyteen ja oikeudenmukaisiin palkkoihin. Ihmisoikeuksien puolustaminen, tasavertaisuus ja monimuotoisuuden arvostaminen on tärkeää etenkin näinä vaikeina aikoina maailman mullistusten keskellä. Sosiaalista vastuuta tehdään näkyväksi myös uudistuneissa tuotepakkauksissa, joiden sateenkaaren värit pitävät yllä toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

BOTTEGA TUOTTEET

ARE YOU OLD ENOUGH TO DRINK IN YOUR COUNTRY OF RESIDENCE?

YES NO